مقدمه تحلیل بنیادی در فارکس
آموزش تحلیل بنیادی در فارکس از موضوعات مهم و پرکاربرد برای افرادی است که میخواهند در بازار سهام به نفع خود معامله کنند. از نگاه معاملهگران و تحلیلگران، سرمایهگذاری در این بازار چیزی بیش از درنظر گرفتن الگوهای قیمتی وتحلیل عرضه و تقاضا است. افراد باید همواره نسبت به اخبار و تغییرات مختلف سیاسی و اقتصادی باخبر بوده و علم تحلیل صحیح آن را داشته باشند. عوامل مختلفی وجود دارد که مشخص میکند سیر تغییرات ارزی کشور در اینده به چه شکل حرکت میکند.
سرمایهگذاران با کمک تحلیل بنیادی و تکنیکال این حرکات را پیشبینی میکنند. از جمله مهمترین ابزارهایی که با کمک آن میتوان به صورت بنیادی شرایط پیشروی اقتصاد را پیشبینی کرد شاخصهای اقتصادی است. دراین دوره، خواهید آموخت که تحلیل بنیادی چیست و داده های تاثیرگذار اقتصادی در تکنیک تحلیل بنیادی فارکس چه مواردی است.
انواع تحلیل های ارزی کدامند؟
برای آموزش تحلیل بنیادی در فارکس باید بگوییم به طورکلی معاملات در بازار ارز(فارکس) به دو صورت: تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکی انجام میشود. تحلیل تکنیکی، براساس اطلاعات و نمودار بازارها صورت میگیرد، با استفاده از آن روندها را شناسایی کرده و به پیشبینی قابل اطمینانی از آینده بازار دست پیدا میکنند. در حالی که، تکنیک تحلیل بنیادی، راهی برای مشاهده بازار فارکس از طریق تجزیه و تحلیل نیروهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که ممکن است بر قیمت ارز تأثیر بگذارد. به عبارت دیگر در تحلیل بنیادی شما باید عوامل مختلفی را آنالیز کنید که چرا و چگونه برخی رویدادها مانند، افزایش نرخ بیکاری بر اقتصاد و سیاست پولی کشور و در نهایت میزان تقاضای ارز آن تأثیر میگذارد.
ایده پشت در تحلیل بنیادی فارکس به این صورت است، که اگر چشم انداز اقتصادی فعلی یا آینده یک کشور مترقی باشد، واحد پول آن هم به تناوب باید تقویت شود. به عبارت دیگر هرچه شکل اقتصاد کشور بهتر باشد، مشاغل و سرمایهگذاران خارجی بیشتر در آن کشور سرمایهگذاری میکنند. در این عمل نیاز به خرید ارز آن کشور، برای به دست آوردن داراییها، بیشتر میشود.
قدم اول برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر بنیادی حرفهای چیست؟
در قدم اول افرادی که تمایل دارند در بازار های مالی فعالیت داشته باشند و آمار و شاخصها را پیگیری و به و به یک تحلیلگر بنیادی حرفهای در فارکس تبدیل شوند، باید تا حدودی با ارزیابیهای اقتصادی و اصلاحات آن آشنا باشند. و چنانچه با اصطلاحات اقتصاد کلان آشنا نباشند معنی کلمات را به درستی درک نمیکنند و با وجود پیگیری خبرها، نمی توانند به درستی آن را ارزیابی کنند. برای مثال یکی از اصطلاحات معروف در اقتصاد، سیاست انقباضی و سیاست انبساطی هست که عوامل موثر در ان نقش مهمی در تکنیک تحلیل بنیادی فارکس دارند. اگر تا اخر مقاله آموزش تحلیل بنیادی در فارکس با ما همراه باشید، به خوبی معنی این اصلاحات و تاثیر آن را در فارکس درک خواهید کرد.
مهمترین اخبار تقویمی اقتصادی برای تحلیل بنیادی در بازار
برای تحلیل صحیح اقتصادی لازم است که اخبار تقویمی اقتصادی را تا حدودی شناخته و تاثیر آن را در زمان اعلام خبر در نرخ سوداوری معاملات خود منعکس کنید. اولین مورد، شاخصهای اقتصادی (Economics index)است. شاخصهای اقتصادی گزارشهایی است که توسط دولت یا یک سازمان خصوصی منتشر میشود و جزئیات عملکرد اقتصادی یک کشور را نشان میدهد.
گزارش اقتصادی وسیلهای است که سلامت اقتصادی یک کشور را به طور مستقیم اندازهگیری میکند. این گزارشها در زمانهای مشخصی منتشر میشوند، و نشانههایی از بهبود یا کاهش سوداوری اقتصادی یک کشور در بازار را ارائه میدهند. تحلیلگران بنیادی فارکس باید به یاد داشته باشند که بسیاری از عوامل، شاخصها و سیاستها، بر عملکرد اقتصادی یک کشور تأثیرگذار هستند.
شاخصهای سطح اول در اقتصاد کلان هر کشور
1-بیکاری و اشتغال(Unemployment Employment): از مهمترین عوامل تاثیرگذار، در مطلوبیت اجتماعی، چه از نظر اقتصادی چه از نظر روانی است. به صورتی که هر چه نرخ اشتغال بالاتر باشد، میزان رکود کمتر و سود اوری در بازار بالاتر میرود.
2-تورم(inflation): به معنای افزایش سطح عمومی قیمتها است.
3-رشد اقتصادی(Economic growth): افزایش بازدهی اقتصاد، در طی دورههای مشخص زمانی، که حداقل ۲ دورهی ۳ ماههی متوالی است. برای تحلیلگر بنیادی فارکس بدیهی است که حتما نرخ رشد اقتصادی را در دهههای متوالی، برای پیش بینی بازار سرمایه گذاری در نظر داشته باشد.
4-تولید ناخالصی داخلی(GDP): هر چه میزان تولید ناخالصی در صنعت صعودی باشد میزان رشد اقتصادی هم بالاتر میرود.
5-نرخ بهره(Interest rate): به نرخی میگویند که برای جلوگیری از کاهش پول پرداختی به سرمایه گذار پرداخت میشود یا از وام گیرنده دریافت میشود و ازکاهش ارزش پولی جلوگیری میکند.
بررسی سیاستها و تاثیر آن در تغییرات شاخص فارکس
در آموزش تحلیل بنیادی در فارکس باید با بعضی از سیاستهای اقتصادی مهم و اقدامات بعد از آن آشنا باشید. به طور کلی یکی از انواع سیاستهایی که در زمان تغییرات نرخ تورم و رکود درنظر گرفته میشود، سیاست انقباضی و سیاست انبساطی است.
سیاست انبساطی: یعنی تا جایی که امکان دارد پول را در اختیار مردم قرار دهند. زمانی که پول بیشتری در اختیار مردم باشد، تقاضای خرید بالاتر میرود، به تناوب تورم هم بالا میرود پس رکود کم میشود. این سیاست زمانی که رکود را به صورت افزایشی داریم اعمال شده و باعث پایین امدن ارزش پول کشور میشود زیرا هر چه تورم بالاتر برود، ارزش پول آن کشور نیز پایین میآید.
سیاست انقباضی: زمانی اعمال میشود که تورم به میزان زیادی بالا است و رکود از بین رفته پس برای اینکه تورم را کنترل شود و سیر نزولی بگیرد، این نوع سیاست را اعمال میکنند و در نتیجهی آن ارزش پول کشور افزایش پیدا میکند.
بعد از در نظر گرفتن شاخصهای اقتصادی موارد مهم دیگر در اخبار اقتصادی یک کشور، در نظر گرفتن سخنرانیها، نشستها و بیانیههای مهم اقتصادی است. از جمله مهمترین سخنرانیهایی که باید برای تحلیل بنیادی فارکس در نظر گرفت، سخنرانی روسای بانک مرکزی یا فدرال است،که با بررسی آن به سیاستهای پیشرو و ذهنیت مدیران اقتصادی پی میبریم.
بنابراین سرمایهگزاران و تحلیلگران بنیادی که توانایی براورد این گزارشها را دارند میتوانند نوسانات ارزی را پیشبینی کنند، و همواره یک گام از بقیه جلوتر باشند. توصیه میشود همیشه زمان و ساعت منتشر شدن این بیانیهها را در نظر داشته باشید. زیرا غالبا نیم ساعت قبل از منتشر شدن آن مبادلات بازار دستخوش نوسانات میشود.
یکی از راههایی که به عنوان یک تحلیل کننده بنیادی در فارکس میتوانید این تغییرات را پیشبینی کنید استفاده از وبسایتهای تحلیلی است که در آن کارشناسان گزارشها را برای شما قابل فهمتر میکنند. البته در ابتدا لازم است که بدانید چگونه میتوانید پیشبینیهایی آینده و پیشبینیهای دوره قبلی کارشناسان را ببیند و با اعداد واقعی نرخ ها مقایسه کنید.
تحلیل بنیادی فارکس در نرخ های اعلام شده اخبار
برای تحلیل بنیادی 3 عنوان قابل پیگیری است و لازم است که هر معاملهگر بازار با ان ها آشنا باشد. در ابتدا به سایتهای تحلیلگر اخبار اقتصادی مثل reuters یاFarexfactory.com وارد شوید(این سایتها جز مهمترین منابع برای مشخص شدن نرخ بهره برای برنامهریزی حفظ طولانی مدت ارز هستند معادل این سایتها در ایران Fa.windsorbrokersiran.comاست) سپس در بخش تحلیل بازار به عنوان Previous دقت کنید، این عنوان مشخص میکند که در دورهی قبلی پیشبینیهای ارزی به چه صورت بوده است. عنوان بعدی Forecast هست.که نشان میدهد، پیشبینی و اتفاق نظر کارشناسان در حال حاضر برای هر معامله به چه صورت است و مورد مهم اخر برای تحلیل بنیادی بازار عنوان Actualیعنی اعداد و ارقام واقعی است،که در نهایت بعد از پیشبینی ها اعلام میشود.
در تحلیل بنیادی فارکس نرخ سود به این صورت محاسبه میشود، چنانچهActual بیشتر از Previous و Forecast باشد، نرخ سود کوتاه مدت و بلند مدت مثبت است. زیرا اعداد واقعی اعلام شده از هر دو مورد پیشبینیهای جدید و نرخ سود دورههای قبلی بیشتر است. به بیان دیگر در پیشبینی و عدد واقعی اعلام شده اتفاق نظر وجود دارد.
چنانچه عدد Actualاز پیشبینیهای اعلام شده کمتر شود، نرخ هر دو سود میان مدت و بلند مدت منفی می شود. و چنانچه عدد اعلام شده واقعی نسبت به سود قبلی بیشتر اما نسبت به پیشبینی جدید کمتر باشد، به دلیل اینکه نسبت به عدد دوره قبل (Previous) مثبت شده، به صورت میانمدت سود دهی بالا میرود. اما چون نسبت به پیش بینیهای جدید کمتر است، در بلند مدت سود دهی منفی خواهد بود.
نتیجه گیری آموزش تحلیل بنیادی در فارکس
در این مقاله به بررسی تحلیل بنیادی در فارکس پرداخته شد. این نوع تحلیل شاخصهای اقتصادی، وضعیت اقتصادی یک کشور را اندازهگیری میکند. بنابراین تغییرات در شرایط گزارش شده از جمله: بیکاری، تورم و نرخ بهره مستقیماً بر قیمت و حجم ارز کشور تأثیر میگذارد. به یاد داشته باشید، مهم است که شاخص های مورد بحث در بالا تنها مواردی نیستند که بر قیمت ارز تأثیر میگذارند. گزارشهای شخص ثالث، عوامل فنی و بسیاری موارد دیگر نیز میتوانند به شدت، بر ارزیابی ارز تأثیرگذار باشند. همچنین برای اطلاعات بیشتر در خصوص تحلیل بنیادی و تکنیکال در فارکس میتوانید به آموزش های سایت لیدوما فارکس مراجعه فرمایید و یا به کانال ما در شبکه های اجتماعی زیر سر بزنید و ما را دنبال کنید.