آموزش تحلیل تکنیکال به ساده ترین روش ممکن

0
آموزش تحلیل تکنیکال به ساده ترین روش ممکن

مقدمه

بدون شک امروزه بازار سرمایه یکی از سودآورترین و امن‌ترین فضاها برای سرمایه‌گذاری است. تعداد زیادی از سهام‌داران و تریدرها در این محیط فعالیت دارند و هر یک از این افراد نیز ممکن است بر اساس تجربه و سلیقه خود، سبک معاملاتی متفاوتی داشته باشند. یادگیری تحلیل تکنیکال از اساسی‌ترین مواردی است که هر معامله‌گری باید با آن آشنایی داشته باشد. ابزارهای انجام تحلیل تکنیکال به راحتی در اختیار همه‌ی افراد قرار دارد و هر فردی می‌تواند از این روش سودآور بهره ببرد. به همین جهت در این مطلب قصد داریم آموزش تحلیل تکنیکال را به ساده‌ترین روش ممکن به شما عزیزان ارائه دهیم.

آموزش تحلیل تکنیکال؛ تحلیل تکنیکال چیست؟

در صورتی که با بازار سرمایه آشنایی داشته باشید، بدون شک نام تحلیل تکنیکال به گوش‌تان خورده است. تحلیل تکنیکال یک آنالیز بر پایه نمودار است. انجام این تحلیل یک روش خاص و از پیش تعیین شده ندارد و روش‌های بیشماری برای انجام آن موجود است که برخی از آن‌ها مشهورتر هستند. امروزه بیشتر معاملات در بستر فضای مجازی و به صورت آنلاین انجام می‌گیرند و به همین منظور، صرافی‌های ارز دیجیتال، بروکرهای فارکس و حتی کارگزاری‌های بورس ابزارهای لازم برای انجام تحلیل تکنیکال را در اختیار مشتریان خود قرار داده‌اند.

آموزش تحلیل تکنیکال و ابزارهای آن

آموزش تحلیل تکنیکال بدون آشنایی با ابزارهای آن ممکن نیست. ابزارهای تحلیل تکنیکال می‌توانند شامل یک خط ترید ساده و یا یک اندیکاتور چندوجهی پیچیده باشند. به طور کلی این ابزارها را می‌توان به 6 دسته کلی زیر تقسیم کرد که در ادامه راجع به هر یک توضیح خواهیم داد.

  1. روندهای قیمتی
  2. نمودارهای قیمت
  3. اندیکاتورها
  4. الگوهای کلاسیک و هارمونیک
  5. ابزار پرایس اکشن
  6. سطوح فیبوناچی

به منظور آشنایی بیشتر شما با موارد فوق، در ادامه به صورت مختصر هر یک را معرفی خواهیم کرد.

روندهای قیمتی

قبل از انجام هر عملی در تحلیل تکنیکال لازم است که روند بازار را در ابتدا تعیین کنیم. اگرچه ممکن است که گاهی بتوان به صورت چشمی نیز روند را تعیین کرد، اما در اغلب موارد برای جلوگیری از سردرگمی، تحلیل‌گران خطوط معاملاتی یا ترید لاین‌ها را رسم می‌کنند. این خطوط پاره‌خط‌هایی هستند که به سادگی در محیط بازار قابل ترسیم‌اند.

به منظور تعیین روند قیمت نیاز است که ابتدا سطوح مقاومت و حمایت را به دست آوریم. به همین منظور دو استراتژِی زیر را اجرا خواهیم کرد:

  • تعیین حمایت قیمت: برای به دست آوردن این سطح می‌توان یک ترید لاین را در پایین‌ترین قسمت کندل‌ها رسم کرد، به گونه‌ای که بیشترین تعداد سایه ممکن را در امتداد خود قطع کند. خطی که به دست خواهد آمد در واقع سطح حمایت قیمت بوده و در صورت شکسته شدن آن، قیمت ریزش خواهد کرد.
  • تعیین مقاومت قیمت: تعیین مقاومت‌ها در آموزش تحلیل تکنیکال اهمیت ویژه‌ای دارد. برای ترسیم خط مقاومت نیاز است که ترید لاینی را در سقف نمودار رسم کنیم که بیشترین تقاطع را با کندل‌ها و سایه‌هایشان داشته باشد. در صورت عبور قیمت از این سطح و شکسته شدن آن، با رشد صعودی قیمت مواجه خواهیم شد.

مقاومت و حمایت در واقع سقف و کف یک کانال قیمتی را به وجود می‌آورند. با استفاده از این کانال می‌توان روند قیمتی را به سادگی مشاهده کرده و صعودی یا نزولی بودن آن را تعیین نمود.

آموزش تحلیل تکنیکال به ساده ترین روش ممکن

نمودارهای قیمت

معامله‌گران بیشتر از نمودارهای خطی و کندل استیک برای انجام معاملات استفاده می‌کنند. نمودارکندل استیک یا شمعی، نسبت به نمودار خطی اطلاعات بیشتری را در اختیار ما قرار می‌دهد. در واقع نمودار خطی قیمت فقط قیمت لحظه‌ای را نشان می‌دهد، اما با استفاده از نمودار شمعی می‌توانیم حداقل و حداکثر قیمت را در بازه‌های مختلف زمانی ببینیم.

نمودارهای کندل استیک برای اولین بار در ژاپن به وجود آمدند و در آموزش تحلیل تکنیکال نشان‌دهنده احساسات معامله‌گران در بازار هستند. این نمودار از دو قسمت بدنه و سایه تشکیل شده است، اندازه بدنه شمع اهمیت زیادی دارد. هنگامی که رنگ بدنه سبز باشد یعنی خریداران بازار را در دست دارند و وقتی که این نمودار قرمز رنگ باشد، به معنی قدرت گرفتن فروشندگان بازار است. ارتفاع بدنه شمع نیز نشان‌دهنده قدرت بازار در خرید یا فروش است.

اندیکاتورها

لغت «اندیکاتور»، به معنی «نشانگر» است. اندیکاتورها با اعمال یک‌سری فرمول‌های ریاضی از پیش تعیین شده، روی قیمت سهم یا حجم معاملات یا هر دو رسم می‌شوند. از اندیکاتورها برای پیش بینی روند قیمت یا تایید تحلیل انجام شده استفاده می‌شود. آشنایی با اندیکاتورها سرعت تحلیل معامله‌گران را افزایش داده و ریسک معاملات را کم می‌کند.

اندیکاتورها توسط نرم‌افزارهای تحلیل تکنیکال و به صورت آنلاین ترسیم می‌شوند و اغلب این نرم‌افزارها توسط سایت‌های بورسی ارائه می‌شوند. از جمله اندیکاتورهای پرطرفدار می‌توان به MACD، RSI، خطوط بولینگر و میانگین متحرک اشاره کرد.

اندیکاتورهای بسیار متنوعی در بازار وجود دارند که بسیاری از آن‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شوند. ضمنا می‌توان به سادگی تنظیمات اندیکاتور مورد نظر را تغییر داد، به عنوان مثال بازه زمانی آن‌ را کم یا زیادتر کرد.

سطوح فیبوناچی

آموزش تحلیل تکنیکال بدون سطوح فیبوناچی ناقص خواهد ماند. نسبت‌های فیبوناچی در واقع اعدادی هستند که توسط یک ریاضیدان ایتالیایی کشف شد. اعداد و نسبت‌های فیبوناچی بر تمامی روابط و سطوح طبیعت حاکمند و به همین علت می‌توان در تحلیل تکنیکال نیز از آن‌ها بهره برد. نسبت‌های پرکاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال برابر با اعداد روبه روست: ۰٫۷۶۳ ، ۰٫۶۱۸ ، ۰٫۵ ، ۰٫۳۸۲،  ۰٫۲۳۶

میان این اعداد قوانین زیر حاکم است و می‌توان آن‌ها را تا بی‌نهایت ادامه داد.

  • هر عدد فیبوناچی تقریبا ۱٫۶۱۸ برابر عدد قبلی خود است.
  • هر عدد فیبوناچی تقریبا ۰٫۶۱۸ برابر عدد بعدی خود است.

از ابزار فیبوناچی می‌توان در تحلیل تکنیکال برای شناسایی بازگشت نمودار و یا ادامه روند قیمتی استفاده نمود.

آموزش تحلیل تکنیکال به ساده ترین روش ممکن

ابزار پرایس اکشن

پرایس اکشن، یک تکنیک معاملاتی بر مبنای الگوهای قیمتی سهام یا ارز است. اندیکاتورها اغلب از قیمت عقب‌تر هستند؛ به همین دلیل معامله‌گران حرفه‌ای برای کاهش ریسک معامله پیش از استفاده از اندیکاتورها، معمولا برای شناسایی روند قیمت سهم مورد نظر، از پرایس اکشن استفاده می‌کنند. آموزش تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن نیز از همین جهت حائز اهمیت است.

این روش، یکی از تکنیک‌های محبوب تریدرهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت است. این افراد با استفاده از پرایس اکشن، قیمت‌های گذشته بازار را بررسی کرده و بر اساس آن حرکات بعدی بازار را به طور تقریبی شناسایی می‌کنند.

الگوهای کلاسیک و هارمونیک

یادگیری الگوهای کلاسیک بخش مهمی از آموزش تحلیل تکنیکال  هستند. این الگوها در هر نموداری دیده می‌شوند. از این الگوها برای پیش‌بینی روند بازار و تعیین نقاط ورود و خروج به معامله استفاده می‌شود. الگوهای کلاسیک را به دو دسته بازگشتی و ادامه دهنده تقسيم مي‌کنند. الگوهای سر و شانه، سقف و کف دوقلو از الگوهای بازگشتی بوده که نشان‌دهنده تغییر روند بازار هستند. الگو پرچم، مثلث و کنج در دسته الگوهای ادامه‌دهنده قرار مي‌گيرند و نشان‌دهنده ادامه یافتن روند پیشین هستند.

در الگوهای هارمونیک با ساختارهای هندسی مواجهیم که از قواعد فیبوناچی استفاده می‌کنند. با استفاده این الگوها روند‌های قیمتی و نقاط بازگشتی قابل پیش‌بینی خواهند بود. الگوهای هارمونیک برخلاف الگوهای کلاسیک زیاد نیستند و الگوی گارتلی، خفاش و کوسه از معروف‌ترین این الگوها هستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آموزش‌های رایگان در حوزه بورس و فارکس به کانال تلگرام و پیج اینستاگرام لیدوفارکس مراجعه کنید: LidomaForex@

این پست چقدر مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
آموزش تحلیل تکنیکال, آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال, آموزش تحلیل تکنیکال به زبان ساده, آموزش تحلیل تکنیکال بورس, آموزش تحلیل تکنیکال بورس به زبان ساده, آموزش تحلیل تکنیکال بورس به زبان ساده رایگان, آموزش تحلیل تکنیکال کاربردی, آموزش تحلیل تکنیکال کریپتوکارنسی, آموزش تحلیل تکنیکال کلاسیک, آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی
جزئیات کامل تحلیل تکنیکال در بازار بورس برای مبتدی ها

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.