دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

0
دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

مقدمه

بیش از چند سال است که ما با مفاهیم مالی متعددی مانند بورس، ارز دیجیتال و یا فارکس آشنا شده‌ایم و می‌دانیم که دیگر برای سرمایه‌گذاری دارایی خود صرفا لازم نیست که اقدام به خرید ملک کنیم و یا از سود‌های اندک بانکی لذت ببریم. این روزها افراد یاد گرفته‌اند تا اموال و دارایی مازاد خود را در بازارهای بورس، فارکس و یا ارز دیجیتال و یا هر بازار الکترونیکی دیگری، با حداقل ریسک و حداکثر شفاف‌سازی و سوددهی، سرمایه‌گذاری کنند و از منافع این سرمایه‌گذاری برای رفاه زندگی خود بهره ببرند.

دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

نکات اولیه برای سرمایه گذاری در بازار فارکس

اگرچه بازارهای مالی مذکور از مزایای فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند اما هر فرد سرمایه‌گذار باید بداند که اولا؛ آنچه در هر بازاری سرمایه‌گذاری می‌کند باید مازاد سرمایه و دارایی زندگی او باشد تا در نتیجه هر گونه ضرر احتمالی، بنیان زندگی خود را به چالش نکشاند و دوما اینکه؛ هر بازاری دارای محدودیت‌ها و چالش‌هایی است و اولین قدم پس از یادگیری درمورد بازارهای مالی، پی بردن به انواع محدودیت‌ها، چالش‌ها و سوابق ناخوشایند گذشته آن بازار است.

بنابراین این مقاله می‌خواهد با بررسی دلایل شکست معامله‌گران بازار فارکس، اطلاعات مفیدی در این رابطه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده و آن‌ها را از خطرهای احتمالی در این حوزه آگاه کند تا این افراد بتوانند با هوشیاری و دانش بیشتری برای سرمایه‌گذاری دارایی ارزشمند خود گام برداشته و موفقیت را با چشم خود ببینند.

دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

نگاهی اجمالی بر بازار فارکس و تفاوت آن با دیگر بازارهای مالی

فارکس را با نام‌های بورس خارجی و یا معاملات FX هم می‌شناسند. در واقع در این بازار مالی جدید و بین‌المللی، ارزها قابل تبدیل به هم می‌شوند. برای مثال شما می‌توانید در بازار فارکس، ین ژاپن را به دلار تبدیل کنید و از نوسانان ارزی جهان درآمدزایی داشته باشید. جالب است بدانید که بازار فارکس از بازار ارزهای دیجیتالی خیلی قدیمی‌تر است اما به هر دلیل، دیرتر از ارزهای دیجیتال به شهرت و عمومیت دست پیدا کرده است. در فارکس هر روز به اندازه 5 تریلیون دلار معامله انجام می‌شود و این رقم، بازار مذکور را به یکی از فعال‌ترین بازارهای مالی دنیا تبدیل کرده است. اگر بخواهیم یک تعریف جامع از فارکس داشته باشیم باید گفت که:

فارکس شبکه‌ای از خریداران و فروشندگان است که اقدام به انتقال ارز، با یک قیمت توافق شده، بین خود می‌کنند. شرکت‌کنندگان در این بازار مالی بین‌المللی می‌توانند هر فرد حقیقی، حقوقی و یا بانک‌های سراسر دنیا باشند. باید بدانید که آنچه فارکس را برای سرمایه‌گذاران بسیار جذاب می‌کند عدم ثبات، شانس فراوان برای کسب سود زیاد و در عین حال ریسک گسترده این امر است. در واقع شرکت‌کنندگان، عاشق هیجان این بازار مالی هستند و در کنار این هیجان می‌توانند یک باره سود وسیعی هم به دست بیاورند و چه چیزی بهتر از این خواهد بود! تفاوت بین فارکس، ارز دیجیتال و نیز بورس به قرار زیر است:

  1. در بورس هر دارایی فیزیکی و غیرفیزیکی معامله می‌شود، اما در فارکس فقط ارز، طلا و نفت قابل معامله هستند.
  2. در فارکس تمام دارایی‌ها توسط دولت بیمه می‌شود و این امنیت فراوان این بازار مالی را نشان می‌دهد.
  3. نوسان بازار فارکس کمتر از نوسان ارز دیجیتال است.
  4. سود فارکس کمتر از ارز دیجیتال است، مگر اینکه سرمایه‌گذاری در حجم فراوان انجام شود.
  5. در فارکس واسطه‌ها زیاد هستند و کارمزد پرداختی فراوان است.

دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

دلایل شکست معامله‌گران بازار فارکس چیست؟

آمار نشان می‌دهد که معمولا 95 درصد از معامله‌گران در بازار مالی فارکس ضرر می‌کنند و فقط 5 درصد می‌توانند به سوددهی برسند و این آمار، انگیزه سرمایه‌گذاران را برای وارد شدن به این حوزه به شدت تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد. حال با تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، می‌توان گفت که دلایل عدم موفقیت افراد در این بازار مالی فعال و جهانی به قرار زیر هستند:

  1. تفکرات و آرزوهای اشتباه: افرادی که وارد این بازار می‌شوند معمولا می‌خواهند در یک شب، به پول فراوانی برسند و اصلا نگرش درستی در مورد تجارت و معامله ندارند. بر این اساس شما باید در ابتدا مطالعات زیادی در مورد تجارت، انواع آن، انواع بازار بورس، ارز دیجیتال و فارکس داشته باشید و با دست پر و مغز هوشیار وارد این عرصه مهیج شوید.
  2. عدم شناخت خویشتن: معامله‌گران معمولا ذهنی واقع گرایانه نداشته و درکی از توانایی‌های خود ندارند. در این بازار شما باید آدم صبوری باشید و ساعت‌ها به صفحه رایانه خیره شده و فرصت‌های طلایی را تشخیص دهید و بربایید. افرادی که دارای شخصیت صبوری نیستند و از نظم و انضباط بویی نبرده‌اند، با معاملات احمقانه، عامل نابودی سرمایه خود در این بازار خواهند شد.
  3. واکنش‌های سریع و احساسی: عکس‌العمل‌های احساسی یکی دیگر از دلایل شکست معامله‌گران در فارکس هستند. این واکنش‌های سریع و غیرعاقلانه از نبود دانش کافی و فقدان تجربه مفید شرکت‌کنندگان در این حوزه نوظهور مالی نشات می‌گیرند.
  4. فقدان یک برنامه تجاری جامع: معمولا 95 درصد از افرادی که وارد این بازار مالی می‌شوند از یک استراتژی و برنامه تجاری خوب برخوردار نیستند و این یعنی حرکت‌ها و واکنش‌های آنی و بدون برنامه و در نتیجه به باد رفتن همه تلاش‌ها و سرمایه‌ها. با برخورداری از یک استراتژی تجاری خوب، افراد با توجه به داده‌های معتبر و در دسترس، اقدامات بعدی خود را انجام می‌دهند و در نهایت می‌توانند سود سرمایه خود را به راحتی هر چه تمام‌تر به دست بیاورند و از هیجان بازار فارکس هم لذت ببرند.
  5. عدم توجه به ریسک معاملات: بی‌خبری از ریسک معاملات یکی دیگر از دلایل شکست افراد در این بازار است. در واقع معامله‌گران از روشی سیستماتیک برای ارزیابی جفت ارزها برخوردار نبوده و نمی‌دانند چه ریسکی را با انجام آن معامله متحمل خواهند شد. پیشنهاد می‌شود که یک طرح معاملاتی مشخص کنید، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را تعیین کرده و ریسک هر اقدامی را به خوبی دریابید و در نهایت اقدام به معامله کنید؛ چرا که تنها با این روش است که می‌توانید موفق شوید.
  6. مدیریت ضعیف ریسک: یکی دیگر از دلایل مهم باخت معامله‌گران در فارکس، همین عامل است. حتی ماهرترین تاجرها هم با مدیریت ضعیف ریسک حتما شکست می‌خورند چرا که اولین و مهمترین کار هر تاجر محافظت از سرمایه‌ای است که دارد، در حالی که اغلب معامله‌گران هدف اول خود را کسب سود قرار می‌دهند.
  7. حمله به بازار به جای دوست بودن با آن: این بازار مالی دوست شما است پس به جای اینکه به دنبال شکست آن باشید، سعی کنید آن را بفهمید، روندهای تکراری بازار را کشف کرده و خود را با آن یکی کنید تا در نهایت پیش بینی‌های شما درست از آب درآید. اگر فقط به دنبال این باشید که با ورودی اندک خود، خروجی فوق‌العاده‌ای گرفته و نهایت استفاده را از این بازار کنید، باید بگوییم که شکست شما حتمی است.
  8. از این سو به آن سو پریدن: افراد ناموفق در فارکس اغلب دست به معاملات بلاتکلیف می‌زنند، در واقع این افراد در ابتدا معامله‌ای کرده و چون صبور نیستند و نمی‌توانند عدم سودآوری را تحمل کنند، تغییر جهت می‌دهند و اقدام دیگری می‌کنند و آنقدر از این شاخه به آن شاخه می‌پرند که در نهایت سرمایه خود را به کل از دست می‌دهند. برای کسب موفقیت در فارکس شما باید یک سمت و جهت را برای خود انتخاب کرده و به آن بچسبید و با گذشت زمان مفروض، سودآوری خود را شاهد باشید. صبوری شرط اول و آخر موفقیت در این بازار مهیج است.
  9. مدیریت ضعیف وجوه: افراد بازنده در این عرصه معمولا مدیریت خوبی بر وجوه خود ندارند. در بازار مالی فارکس، بازرگانانی که سرمایه کمی دارند هم می‌توانند با حدس و گمان‌های هوشمندانه برنده این بازار باشند، به شرط آنکه میزان پایه سرمایه و ریسک وارده به این سرمایه را با توجه به اهرم موجود به خوبی تخمین زده و اقدامات بعدی را جهت افزایش و کاهش سرمایه خود انجام دهند. در این عرصه شما باید مانند یک مدیر مالی خوب برای سرمایه خود عمل کنید، محاسبه دقیق داشته باشید، مسیر آتی و آینده سرمایه‌گذاری خود را پیش از وقوع آن ببینید و اگر مطلوب نظر شما بود، به پیش بروید.
  10. اعتیاد به تجارت: اعتیاد به تجارت دیگر خطای معامله‌گران بازنده است. این افراد مانند هر فرد مبتدی دیگری، دائم قیمت‌ها را پیگیری می‌کنند و در مقابل نوسان‌های فراوان موجود، به شدت گیج شده و حتی اقدامات غیرضروری هم انجام می‌دهند. تنها راهکاری که برای رفع این خطا پیشنهاد می‌شود این است که شما بدانید بازار فارکس، فردا، پس‌فردا و روزهای بعد هم همچنان وجود دارد، بنابراین لازم نیست همین امروز هر اقدامی را انجام بدهید و همیشه یک استراتژی خروج از بازار در آن روز را مدظر داشته باشید، فردا حتما روز بهتری برای شما و سرمایه شما خواهد بود.
  11. عدم سازگاری با تلاطم‌های بازار: بازنده‌ها نمی‌توانند خود را با شرایط متغیر موجود در بازار فارکس منطبق کنند. این بازار مالی بین‌المللی از نوسان بالایی برخوردار است و هر شرایطی نیاز به استراتژی مخصوص به خود دارد، بنابراین اگر فکر می‌کنید با یک استراتژی واحد می‌توانید در این بازار متغیر به سودآوری برسید، باید بگوییم که این فکر عامل نابودی سرمایه شما خواهد بود.
  12. حریص بودن: افراد حریص در این بازار موفق نخواهند بود. در بازار فارکس اصطلاحی به نام پیپ وجود دارد و این اصطلاح تغییر قیمت یک جفت ارز را نشان می‌دهد. برای مثال وقتی قیمت دلار به یورو از 7694 به 7696 تغییر می‌یابد، معامله‌گران از اصطلاح دو پیپ تغییر استفاده می‌کنند. حال برخی از معامله‌گران به قدری حریص هستند که هر تغییر بعدی و یا هر پیپ را می‌خواهند به نفع خود به دست بیاورند و این روش، روش بازنده‌ها است. هر معامله‌گر باید بداند که در هر روز پیپ‌های زیادی وجود دارد و لازم نیست سریع به دنبال آخرین پیپ بروید؛ شاید فرصت‌های بهتری کمی جلوتر در انتظار شما باشند.

دلایل شکست معامله گران بازار فارکس چیست؟

جمع بندی و نتیجه گیری

امروزه بازارهای مالی از تنوع گسترده‌ای برخوردار هستند که در این میان می‌توان به بورس (در انواع مختلف) ، ارز دیجیتال و بازار مالی فارکس اشاره کرد. هر یک از این بازارها فوت و فن خاص خود را دارند و برای موفقیت در آن‌ها باید به اندازه کافی در مورد تجارت و مشخصه‌های بازارهای مالی مطالعه کرد و بعد وارد عرصه عمل شد. اگر این روش عاقلانه در پیش گرفته نشود، هر فرد ممکن است با اقدامات ناشیانه و مبتدیانه خود باعث زیان خود و دیگران شود. پیشنهاد می‌کنیم با دست پر و مغزی سرشار از اطلاعات به‌روز و درست، وارد هر فعالیت شوید تا موفقیت، نتیجه کار شما باشد.

 

به شما توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیش‌تر در این زمینه به تلگرام لیدوما فارکس و صفحه‌ی لینکدین لیدوما فارکس یا اینستاگرام به آیدی LidomaForex@ مراجعه کنید.

این پست چقدر مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
دلایل شکست در بورس, دلایل شکست معامله گران بازار فارکس, دلایل شکست معامله گران در ارز دیجیتال, دلایل شکست معامله گران در بورس, دلایل شکست معامله گران در فارکس, روانشناسی شکست در فارکس, شکست معامله گران بازار فارکس, شکست معامله گران فارکس
آموزش روانشناسی معامله‌گری و رسیدن به سودآوری
مهمترین دلایل متضرر شدن معامله‌گران فارکس

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.